Рецепт креветок на грилі в дров'яному вогні: Підвищіть свій рівень кулінарної майстерності на свіжому повітрі
Приготуйтеся дражнити свої смакові рецептори чарівними ароматами креветок, приготованих на грилі в дров'яній печі. Дотримуйтесь нашого простого рецепта, щоб приготувати соковиті креветки, просочені димною есенцією листяних порід, що ідеально пасують до будь-якої зустрічі на природі або барбекю.
- Великі креветки, очищені та обезголовлені
- Оливкова олія
- Часник, рубаний
- Лимонна цедра
- Сіль і перець за смаком
- Дерев'яні шампури, замочені у воді на 30 хвилин
- Дерев'яні шматочки або тріски (кедр, мескіт або дуб)
1. Почніть із попереднього розігрівання дров'яного гриля до середньо-високої температури, орієнтуючись на 375-400°F (190-200°C). Використовуйте шматочки або тріску з твердих порід дерева, щоб надати креветкам фірмового димного аромату.
2. У мисці з'єднайте очищені та дефініровані креветки з оливковою олією, подрібненим часником, лимонною цедрою, сіллю та перцем. Перемішайте креветки, щоб вони рівномірно вкрилися сумішшю приправ.
3 Нанизуйте креветки на змочені дерев'яні шпажки, залишаючи між ними невелику відстань, щоб креветки готувалися рівномірно. Це також запобіжить обертанню креветок на шампурах під час приготування на грилі.
4. Коли гриль нагріється і буде готовий, покладіть шампури з креветками прямо на решітку, розташовуючи їх в один шар.
5. Закрийте кришку гриля і готуйте креветки по 2-3 хвилини з кожного боку, або поки вони не стануть рожевими та непрозорими. Намагайтеся не пересмажувати креветки, щоб вони не стали жорсткими та гумовими.
6. У міру приготування креветок періодично змащуйте їх рештою маринаду або сумішшю маслинової олії, щоб вони залишалися вологими й ароматними.
7. В останню хвилину приготування можна вичавити на креветки свіжий лимонний сік, щоб надати їм додаткового цитрусового смаку.
8. Коли креветки повністю просмажаться і злегка обвугляться ззовні, акуратно зніміть їх із гриля та перекладіть на сервірувальне блюдо.
9. Прикрасьте креветки на грилі подрібненою петрушкою або кінзою, щоб надати їм яскравого кольору та свіжості.
10. Подавайте креветки-гриль гарячими з гриля разом з улюбленими соусами або в складі тарілки з морепродуктами, щоб отримати смачну страву на свіжому повітрі.
За допомогою цього простого у виконанні рецепта ви зможете оволодіти мистецтвом приготування креветок на дров'яному грилі та створити соковиті, ароматні креветки, що вразять ваших гостей і змусять їх жадати добавки. Розпалюйте гриль, вдихайте аромат диму і готуйтеся насолоджуватися смаком літа!"